Porkkanalaatikko

175 - 200ºC n. 1 tunti
1 dl rouhittuja ohrasuurimoita (tai riisiä)
2 dl vettä
8 dl maitoa (tai piimää ja maitoa)
6-7 isoa hienoksi raastettua porkkanaa
2 munaa
1-2 tl suolaa
2-4 valkosipulin kynttä puristettuna

Keitä ohrasuurimoista puuro. Sekoita puuron sekaan porkkanaraaste, muna ja "mausteet". Kaada seos vuokaan. Paista uunissa n. tunti . (Voit myös käyttää porkkanalaatikon valmistukseen riisiä, tattaria tms)

Maksalaatikko

175 - 200ºC n. 1 tunti
3 dl riisiä
600 g maksaa
1-2 kananmunaa
1-2 tl suolaa
2-4 valkosipulin kynttä puristettuna

Keitä riisit lähes kypsäksi. Sekoita kaikki aineet keskenään ja lisää hieman vettä. Hauduta uunissa kypsäksi. (noin tunti)

Maksalaatikko
175 - 200ºC n. 1 tunti

3 dl riisiä
600 g maksaa
4 porkkanaa
2 kananmunaa

Keitä riisit lähes kypsäksi.
Sekoita kaikki aineet keskenään ja lisää hieman vettä.
Hauduta uunissa kypsäksi.


Maksapasteija

175 - 200ºC n. 1½ tuntia
350 g jauhettua maksaa (siivilän läpi)
2 dl kermaa tai maitoa
4 rkl korppujauhoa, turvotetaan
2 munaa
2 tl suolaa
2-4 valkosipulin kynttä puristettuna

Jauhetun maksan joukkoon sekoitetaan mausteet sekä maitoon sekoitetut vehnäjauhot sekä viimeiseksi vaahdotetut munat. Voitele vuoka ja vuoraa vuoka korppujauholla, ettei pasteija jää kiinni vuokaan. Peitä vuoka foliolla. Paista uunissa vesihauteessa noin 1½ tuntia. Kun pasteija on jäähtynyt kumoa se ja tarjoile koiralle.

Koiran kiusaus

175 - 200ºC n. 2 tuntia
8 Perunaa
2 dl kermaa
1 dl maitoa tai piimää
n. 800 g lihapaloja
1-2 tl suolaa
2-4 valkosipulin kynttä puristettuna

Kuori perunat ja suikaloi ne pitkiksi tikuiksi. (voit myös tehdä pieniä kuutioita). Pane vuokaan kerroksittain perunaa ja lihaa. Aloita perunakerroksella. Sekoita maito ja kerma keskenään ja sekoita kermamaidon joukkoon suola ja puristetut valkosipulin kynnet. Paista uunissa reilu kaksi tuntia, kunnes perunat ovat todella pehmeitä.

Kalamureke

225ºC n. 1 tunti
N. 800 g jauhettua kalaa (seitä, lohta, silakkaa)
1 dl vaaleaa leipää murennettuna (n. 3-4 viipaletta)
3 dl kermaa
3 munaa
1-2 tl suolaa
2-4 valkosipulin kynttä puristettuna

Jauha kalat lihamyllyllä tai monitoimikoneella "soseeksi". Pikkukalat (kuten silakka) voidaan jauhaa päineen ja ruotoineen. Turvota leipä nesteessä. Sekoita kalat ja leipä keskenään turvottamisen jälkeen, samoin "mausteet". Vatkaa munat kuohkeaksi ja sekoita munavaahto leivän ja kalojen joukkoon.
Voitele vuoka ja vuoraa vuoka korppujauholla, ettei muhennos jää kiinni vuokaan. Peitä vuoka foliolla. Paista uunissa vesihauteessa noin 1½ tuntia. Kun pasteija on jäähtynyt kumoa se ja tarjoile koiralle.
Seoksesta voi myös pyörittää koiralle kalapullia, jotka paistetaan uunissa.


Herkkurisotto

3dl tummaa riisiä
8dl vettä
kasviksia, esim. maissia, paprikaa, porkkanaa tai muita juureksia, ruodotonta kalaa, esimerkiksi kirjolohta tai vaihtoehtoisesti lihaa, esim. jauhelihaa, 1/2 kala- tai lihaliemikuutiota
loraus öljyä

Lisukkeeksi esimerkiksi raejuustoa tai piimää

Ohje

Laita vesi isoon kattilaan ja liuota vaan veteen puolikas liemikuutio. Lisää kiehuvaan veteen riisit sekä pilkottu kala ja keitä niitä kymmenisen minuuttia. Lisää loput ainekset ja keitä vielä noin 5-10 min. tai kunnes kaikki ainesosat ovat sopivasti pehmenneet.

Energiapommi

Munakokkelia (yhdestä munasta)
½ purkkia raejuustoa
½ purkkia kermaviiliä
50 g rasvaista lampaanlihaa

Sekoita kaikki aineet kuppiin.
TARJOILE kisapäivänä hyvissä ajoin ennen suoritusta (n. 4 h).

Junkkarin vuoka
225 ºC 1h

500 g lihaa
5 dl tummaa riisiä
2 hienonnettua munan kuorta
250 g sekavihanneksia
5 dl vettä

Sekoita kaikki aineet vuokaan.
Hauduta kypsäksi.

Munakokkeli

2 kananmunaa
5 rkl vettä
½ tl kuivattua nokkosta

ruisleipää

Riko kananmunien rakenne ja lisää vesi ja nokkonen.
Kypsennä kattilassa miedolla lämmöllä kunnes kokkeli on saostunut.
Tarjoile ruisleivän kanssa.

Ohrasei
200 ºC 1½ h

4 dl ohrasuurimoita
400 g pakasteseitä
1 - 2 raastettua porkkanaa
1 l vettä

Liota ohrasuurimoita yön yli ja huuhdo.
Sekoita kaikki aineet vuokaan.
Hauduta kypsäksi.

Viljat sekaisin
200ºC n. 2 tuntia

4 dl riisiä
4 dl kokonaisia ohrasuurimoita
3 dl ruisrouhetta
3 dl kaurahiutaleita
6 l vettä
3 isoa porkkanaa raasteena
2 valkosipulinkynttä
1 rkl kananmunankuoria

Laita puuroainekset kattilaan ja kypsennä uunissa.
Lisää kypsään puuroon porkkanaraaste, valkosipulit ja munankuoret.

Koiran mureke

4,5 kg jauhelihaa
1 pkt täysjyväviljaa
1 pkt kaurahiutaleita
1 prk vehnänalkioita
1 1/4 kuppia kasviöljyä (yksi kuppi=2,5dl)
1 1/4 kuppia rikitöntä melassia
10 raakaa munaa
10 levyä liivatetta
hiven suolaa
Sekoita kaikki ainekset keskenään, samaan tapaan kuin tekisit lihamureketta. Jaa kymmeneen 4 litran pakastepussiin ja pakasta. Sulata tarpeen mukaan.

Herkkumureke

Aineet:
- 250 g jauhelihaa
- 1 kananmuna
- 2 dl jauhettua leipää (voi olla kuivanutta)
- 1 dl vettä (tai 1/2 dl vettä ja 1/2 dl kermaviiliä)
- 1 dl raejuustoa
- 1 porkkana
- 1/2 sipuli
- 1 valkosipulin kynsi

Ohje:
Lisää leipärouheen joukkoon neste ja anna turvota. Lisää raa'an jauhelihan joukkoon leipämössö, kananmuna, raejuusto, raastettu porkkana, pilkotut sipulit ja sekoita. Taputtele sopivaksi "levyksi" leivinpaperin päälle uuninpellille. Paista uunissa 200 asteessa n. 15 min.

Jauheliharisotto

Aineet:
- 400 g jauhelihaa
- 3 dl riisiä
- 1 pss juuressuikaleita (tai pari porkkanaa raastettuna tms. kasviksia)
- 1 prk raejuustoa

Ohje:
Riisi keitetään kypsäksi. Lisätään joukkoon kasvikset ja jauheliha ja jätetään hautumaan. Risoton jäähdyttyä lisätään joukkoon raejuusto. Jauhelihan sijasta voi käyttää myös kanaa tai kalaa.


Munakas

Aineet:
- 3 kananmunaa
- 5 rkl vettä
- porkkanaraastetta
- (nakinpalasia)

Ohje:
Riko kananmunien rakenne, lisää vesi ja porkkanaraaste (ja halutessasi nakinpalasia). Kypsennä kattilassa miedolla lämmöllä kunnes seos on saostunut.

Porkkanalaatikko

Aineet:
- 1,5 dl riisiä
- 1,5 dl kokonaisia ohrasuurimoita
- 5 dl vettä ja 5 dl maitoa (tai 1 l vettä)
- 5-7 porkkanaa
- 2 kananmunaa
- 1-2 valkosipulin kynttä
- ripaus suolaa

Ohje:
Keitä riisi- ja ohrasuurimoista puuro. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi tai soseuta ne ja sekoita puuron sekaan. Lisää kananmunat ja murskattu valkosipuli. Kaada seos vuokaan ja paista uunissa 175-200 asteessa n. tunti.

VINKKI! Voit käyttää porkkanalaatikon valmistukseen esim. pelkkää riisiä tai ohrasuurimoita.

Kala-munuais-vuoka

Seitiä 400g
Munuaista 200g
Ohra ja ruis suurimoita yhteensä 2dl
muna-maito pohja niinkuin makaroni laatikossa
porkkanaa
paprikaa

uunissa 1h 45 min ja 175 C

Pihvit

2-3 dl pikakaurahiutaleita
300g jauhettua maksaa
n. 100g porkkanaraastetta tai vastaava määrä nokkossipulia
3 tl ruokaöljyä
1 kananmuna
n. 2 1/2 dl vettä ja maitoa
Liota kaurahiutaleita nesteessä n. puoli tuntia. Lisää muut aineet, sekoita ja paista pannulla miedolla lämmöllä pihveiksi tavalliseen tapaan. Sopii pakastettavaksi.

Maksanpalat makupaloiksi
Leikkaa raaka maksa pienempiin osiin ja keitä niitä hetki. Pilko keitetystä maksasta koiran kokoon nähden sopivia kuutioita (pienille 0,5 x 0,5 cm) ja levitä ne uunipellille leivinpaperin päälle. "Paista" maksanpalat uunissa alhaisella lämmöllä (100 astetta/n. 2h) välillä niitä käännellen. Anna vielä kuivua pöydällä esim. yön yli. Säilytä lasipurkissa ilman kantta (etteivät homehdu, myös kostea tila aiheuttaa homehtumisen) Maksanpalat ovat erinomaisia koiran palkitsemisessa. Niitä on helppo pitää mukana (eivät sotke käsiä eikä taskuja) ja koirat pitävät niistä lähes poikkeuksetta. Käy yleensä myös sellaisille koirille joilla muutoin on herkkä vatsa maksalle.

Lartsan herkkulaatikko

600g maksaa
300g jauhelihaa
2 kananmunaa
2dl ruokakermaa
rehuja
2dl yhteensä ohra ja ruis suurimoita

175C ja n.30-40min.

Larsonin herkkusotku (raaka)

600g jauhelihaa
2-4dl kaurapuuroa
1rkl merilevää
1rkl vehnäalkiota
rehuja