[Laitoin tämän tekstin juuri Dilbertin ja Wilman varsinaiseen blogiin, mutta kopioin tännekin, koska koskee Wilman allergiaa ja haluan ne samaan paikkaan, kun liittyy kuitenkin syömiseen.]

Nyt ne sitten TAAS iski! Kävin Wilman kanssa lääkärissä. Pääsyy lääkärikäyntiin oli saada resepti johonkin allergialääkkeeseen, jota voi antaa tarvittaessa, kun Wilma saa allergisen reaktion jostakin niin kuin loppuviikosta. Niitä on tosiaan alkanut olla aina silloin tällöin ja Wilma reagoi ainakin vehnään ja nautaan. Ilmeisesti johonkin muuhunkin – saatta olla jopa että johonkin ympäristötekijään (?) Viime viikolla ostin uudesta paikasta broilerin lihaa. Wilma sai (ilmeisesti) siitä massiivisen allergiareaktion iholle ihan parissa päivässä, vaikka broileri on aina käynyt. Jouduin antamaan kyytabletteja, että saatiin kutina rauhoittumaan. Mietin oliko teurastamo, mistä broileri oli peräisi sekoittanut broilerijauhelihansa sekaan jotakin muutakin, esim. nautaa vai oliko broilerit kenties ruokittu viljalla, joka tuli nyt sitten läpi ihosta. Tämä jäänee arvoitukseksi, vaikka laitoinki lihojen alkuperästä tiedustelun ne toimittaneeseen firmaan. Samalla pyysin varmuuden vuoksi ottamaan näytteen korvista ja hopsan, sieltähän löytyi sauvoja ja kokkeja molemmista korvista. Tällä kertaa ell ei edes yrittänyt määrätä mitään paikallisesti, vaan kirjoitti suoraan antibioottia suun kautta. Herkkyystestin tulokset tulevat keskiviikkona, joten odotetaan siihen saakka ennen kuin kuuri alkaa, niin tiedetään mikä tehoaa parhaiten.

Lisäksi ihmeteltiin Wilman allergisia reaktioita. Ell sanoi, että hän ei usko että Wilma ei tule kestämään teollista ruokaa enää ja epäilee että yksi allergian aiheuttaja on varastopunkki, joten suositteli pysyvästi kotiruokaan tms. siirtymistä. Onneksi tähän on jo vähän varauduttu ja molemmat ovat syöneet jo jonkin aikaa raakaruokaa ja Wilma  riisiä, johon on sekoitettu lihat aluksi vähän kypsennettyinä ja viime aikoina raakoina –  Määräys pois teolliselta ruualta oli siis vain vahvistus sille mitä jo epäilinkin.

Mulle sen sijaan riitti nyt antibioottikierre. Tämän kuurin toki syötän. Pakko, koska sauvat varsinkin ovat vaarallisia ja ne on pakko saada pois. Mutta sitten (ennen kuin iskee uusi korvapöpö) aletaan miettimään löytyisikö homeopatiapuolelta apua korvatulehduskierteeseen ja allergiaan. Tähän asti en ole halunnut luonnonlääketieteisiin kajota, mutta ei tuo koululääketiedekään näköjään kykene kierrettä katkaisemaan ja ell:nkään mielestä homeopatiassa ei ole riskejä. Pitoisuuden ovat niin pieniä, että Wilma ei voi reagoida niihin aineisiin allergisesti. Voidaan vaan voittaa. Jos ei tehoa, menetetään vaan vähän rahaa ja sitten on sekin kokeiltu. Voi että olen kiitollinen siitä, että Wilman iho-oireet eivät kuitenkaan olen kovin pahoja, vaikka todella herkkis onkin. Mikään paikka ei ole rikki, aina ollaan saatu kelkka käännettyä siinä vaiheessa, kun iho on vasta punottanut. Herkkyyttä kuvaa myös se, että perjantaina kieriskeli jossakin ulkona ja oli saanut kaulalleen kakkaa. Pesin sen samana iltana pois, mutta kakka oli ehtinyt jo aiheuttamaan kaulalle kosketusallergisen punoittavan alueen. Näyttää myös siltä, että Wilmalle piakallisesti käytettävät lääkkeet eivät sovi (esim. hydrokortisonrasva). Niissäkin on jotakin apuaineita, jotka päinvastoin ärsyttävät ihoa.

Onneksi Wilma ei oireile oikeastaan korvillaan nyt. Se viikonlopun allerginen reaktio oli tosiaan oikeasti allerginen reaktio ja kun se meni ohi, punotus laski. Wilma ei oireile tulehdusta mitenkään ja on tavattoman iloinen ja pirtsakka. Voi äitin prinsessaa…

Syksylle muuten kaavaillaan allergiatestiä koskien ensisijaisesti varasto- ja pölypunkkeja, mutta myös yleisimpiä siitepölyjä. Allergiatestit tehdään ell:n mukaan syksyisin, koska silloin kaikki kukat ovat kukkineet ja koiran allergiamuisti on 6 kk. Lisäksi kortisonia ei olisi saanut saada 6 kuukauteen ennen testiä.