No jee, nyt joudutaan ottamaan Wilman kanssa vähän takapakkia - korva punottaa ja vatsalla on hiukan näppylää Otsan rypistys Palataan hetkeksi kana-riisiseokseen. Jotakin meni liian nopeasti. Ilmeisesti Wilmalle täytyy lisätä kasvikset erikseen  ja testata joka lisuke ja vitamiini. Tuosta tulee pitkä tie. Ja vaikeaksi sen tekee fakta, että meidän lattioilta löytyy silloin tällöin lasten jäljiltä leivän murusia ja Wilma kulkee kuin imuri ympäriinsä vetäen nassuunsa kaiken minkä löytää. Näin ollen mistä minä tiedän milloin oireet ovat tulleet sen omasta ruuasta kun periaatteessa hyvinkin pieni määrä esim. vehnää riittää saamaan aikaan oireet? Nyt joka tapauksessa ainakin kokeillaan taas sitä riisiä ja kanaa ilman mitään muita lisukkeita kuin pellava- tai rypsiöljyä ja valkosipulia. Ne on vanhoja tuttuja ja käsittääkseni käyvät. Täytyy varmasti Wilmalle tehdä ihan omat kasvissoseet ja kokeilla erikseen lehtisalaatti, jäävuorisalaatti, kurkku, kesäkurpitsa ja vaikka parsakaali. Noitten testaamiseen menee koko kesä. Toinen ja varmaan fiksumpi veto on pitää riisillä ja yrittää mieluummin saada useampia lihoja ohjelmaan. Menen huomenna eläinten ravintoneuvontaa tekevän Multasen Annan kissojen barffiluentoa kuuntelemaan, joten yritän kysellä häneltä miten Wilman kanssa voitaisiin edetä. Joka tapauksessa olen ajatellut varata häneltä ravitsemusneuvonta-ajan molemmille koirille.

Dilbertillä kaikki hyvin. Vatsa sietää kaikkea, ulosteet ovat pienentyneet papanoiksi ja on mieluummin kovaa kuin löysää. Dilbert sai eilen lihana sika-nautaa (Wilma siis tietenkin kanaa). Aamuaterialla meni pelkkää nautaa kasvissoseen kanssa. Lähipäivinä annan Dilbertille poroa, kun sitä löytyy pakastimesta. Dilbertillä lisukkeet pysyvät ohjelmassa: siis hiukan kuivattua nokkosjauhetta ja ruusunmarjajauhetta ja öljyjä vaihdellen (lohi-, pellava-, rypsi-, helokkiöljyt) + B-vitamiini, valkosipuli ja nivelaineet). Annan muutaman kanankaulan tänään molemmille. Vatsan puolesta ei ole estettä ja Wilmankin suhteen en usko tuottavan ongelmia, koska on sitä samaa kanaa, mitä muuten syö. Myös eilen annoin kanankauloja (=lihaisia luita) molemmille. Wilma taisi syödä 3 ja Dilbert 5.

Mietin vielä tuota Wilman diettiä. Poro saattaisi käydä Wilmallekin, koska ei ole sitä aikaisemmin saanut. Toinen mahdollinen voisi olla hevonen. Sitäkään meillä ei ole syöty, joten sille ei periaatteessa ole voinut allergisoitua.