...kyllä pistää miettimään. Olin kuuntelemassa luentoa teollisen kissan (ja ylipäätään lemmikkien) ruuan tasosta/haittavaikutuksista ja luonnonmukaisesta kissojen ruokinnasta. Voiko tuon jälkeen enää hyvällä omalla tunnolla lemmikeilleen teollista ruokaa syöttää? Sanottavaa eroa haittavaikutusten suhteen ei ole kuivaruualla ja märkäruualla. Samat aivan päälaellaan olevat ravintoaineiden suhteet ja lisäaineet molemmista löytyvät. Märkäruuassa vain vettä mukana, jolloin se kumminkin ehkä on hiukan terveellisempää, kun kissa ei kuitenkaan kuivu.

Ajatelkaas:

jos hiilareita on liikaa (aiheuttaa lihomista, suolisto-ongelmia, korva- ja silmäongelmia, lisää syöpäriskiä, koska elimistön ph-tasapaino on väärä, jne jne), proteiinia liian vähän, se mitä me luulemme lihaksi on pääosaltaan eläinperäistä jätettä (nokkia, kynsiä, linnunjalkoja, jänteitä ja sulkia/turkkia), ruuassa on haitallisia, jopa vaarallisia väri- sekä säilöntäaineita, meidän mirrien purkkeihin päätyvät niin sairaiden eläinten ruhot, joissa bakteerien tuotoksina syntyy toksiineja ja eläimille annetut antibiootit kuin lopetetuista eläimistä peräisin olevat lääkejäämät ja täyteaineena saa olla mitä kummallisimpia asioita sairaalajätteestä verisiin sahanpuruihin ja jopa hiekkaan, ja kun kissojen kuivaruokiin vielä yleisesti lisätään fyysistä riippuvuutta aiheuttavia makuaineita, niin voi veljet, olisikohan viisaampaa siirtyä antamaan eläimilleen kotimaista ihaa, jolloin koko ajan tietää, mitä antaa.

Mut on varmasti helppo aivopestä, mutta tutkin tuossa kissojen- ja koirien ruokasäkkien tuoteselostuksia kotiin tultuani ja totesin, että myös munuaisten vajaatoimintaa sairastava Valtteri syö eläinlääkärin määräämää erikoisruokaa, jossa on säilöntäaineena kahta kemikaalia, joista luennoitsija sanoi niiden kuormittavan elimistöä lääkeaineiden tavoin ja aiheuttavan pitkäaikaisessa käytössä mm. maksa- ja munuaisvaurioita (!), allergioita ja syntyvyysongelmia. Lisäksi niiden epäillään aiheuttavan syöpää. Pöyristyttävää... Jos voisikin ruokkia koti/raakaruualla myös Valtterin. Täytyy yrittää ottaa selvää asioista. Luennoitsija sanoi jopa että on ihan varma, että Valtteri saisi sillä tavalla pidemmän ja terveemmän elämän.

Kuulemma teollisella ruualla kissat elävät melko terveinä vain 7-8 vuotiaiksi ja sitten alkavat voimat hiipua ja niistä tulee vanhoja ja usein sairastuvat johonkin sairauteen pian sen jälkeen. No - Rasmus kuoli syöpään 9.5 -vuotiaana. Valtterilla tuli munuaisten vajaatoiminta. Lapsuuden kotikissat elivät terveinä paljon pitempään hiirillä ja kotiruualla. Tosin olivatkin sitten kotikissoja. Persialaiselle kuulemma 12-vuoden ikä alkaa olla jo aika hyvä muutenkin.

Aslan ja Caspian ovat nyt vasta vuoden ikäisiä eikä teollinen ruoka ole vielä ehtinyt aiheuttamaan pysyviä haittoja. Nyt olisi mahdollisuus kääntää heidän ruokintaohjelmansa ympäri ja antaa heille puhdasta lihaa.

Sanomattakin selvää, että tämä kaikki pätee myös koiriin ja heidän kannaltaan tilanne on parempi selkeästi, koska he ovat jo siirtyneet pois teollisestaruuasta. Täytyy siirtää kissat perästä.