Koirankeksit

1/4 lihaliemikuutiota
125ml kuumaa vettä
180ml vehnäjauhoja
375ml grahamjauhoja
125ml rasvatonta maitojauhetta
80ml oliiviöljyä
90 grammaa pekonia
1 ruokalusikka ruskeaa sokeria
1 muna

Ohje

Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Liuota kulhossa 1/4 lihaliemikuutiota kuumaan veteen. Leikkele pekoni murusiksi ja paista pannulla rapeiksi. Lisää paistetut pekoninpalaset ja loput ainekset lihaliemeen ja sekoita hyvin. Laita hieman jauhoja pöydälle ja kauli taikina ohueksi levyksi. Voit käyttää esimerkiksi piparkakkumuotteja koirankeksien leikkaamiseen. Nosta keksit leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle ja paista noin puolisen tuntia. Muita antaa herkkujen jäähtyä ennen kuin annat karvakuonosi maistella niitä.

Herkkusuun keksit

225g (n.3½ dl) täysjyväjauhoja
225g koiran makkaraa
Runsas 1 dl vettä

1. Kuumenna uuni 180 asteiseksi
2. Sekoita jauhot ja makkara.Lisää vettä että syntyy pehmeä taikina.
3. Jauhota työpöytä ja kauli taikina ohueksi levyksi.
4. Leikkaa piparimuotilla keksejä ja paista kunnes ovat rapeita. 

JUUSTOKEKSIT
65 ºC 45 min

5 dl vettä
1 kananmuna
1 rkl valkosipulijauhetta
1 dl juustoraastetta
2 dl ohrahiutaleita
2 dl kaurahiutaleita
9 ½ dl vehnäjauhoja

Sekoita ensin nestemäiset ainekset keskenään.
Lisää sen jälkeen kaikki kuivat aineet.
Leivo haluamasi paksuisia keksejä ja paista.
Anna keksien kovettua yön yli.

KALA-KERMAVIILIKEKSIT
165 ºC 45 min

2 dl kermaviiliä
2 dl kalan keitinlientä
1 rkl hunajaa
4 dl riisihiutaleita
1 tl soodaa
6 ½ dl ruisjauhoja

Sekoita kermaviili, kalaliemi ja hunaja.
Lisää riisihiutaleet.
Sekoita sooda ruisjauhoihin ja lisää taikinaan.
Leivo haluamasi paksuisia keksejä ja paista.
Anna keksien kovettua yön yli.

KANAKEKSIT
165 ºC 45 min

5 dl kanalientä kuutiosta
nokare hiivaa (n. 1 tl)
1 kananmuna
1 rkl valkosipulijauhetta
1 rkl hunajaa
2 dl ohrahiutaleita
2 dl kaurahiutaleita
10 dl jauhoja (vehnä - ruis sämpyläjauho)

Liuota hiiva lämpimään kanaliemeen.
Lisää ensin muna ja hunaja ja sen jälkeen kaikki kuivat aineet.
Leivo haluamasi paksuisia keksejä ja paista.
Anna keksien kovettua yön yli.

KANAKEKSIT VERSIO 2
165 ºC 45 min

4 dl vettä
1 kananmuna
1 rkl hunajaa
1 dl kuivattua kananlihaa
1 valkosipulin kynsi
6 dl riisihiutaleita
4 ½ dl ruisjauhoja

Liota kuivalihaa vedessä kunnes saat palat muussattua.
Lisää muut aineet ja leivo haluamasi paksuisia keksejä. Paista.
Anna keksien kovettua yön yli.

RYPSIKEKSIT
165 ºC 45 min

4½ dl vettä
½ dl rypsiöljyä
1 kananmuna
1 rkl valkosipulijauhetta
1 rkl hunajaa
2 dl ohrahiutaleita
2 dl kaurahiutaleita
9 ½ dl vehnäjauhoja


Sekoita ensin nestemäiset ainekset keskenään.
Lisää sen jälkeen kaikki kuivat aineet.
Leivo haluamasi paksuisia keksejä ja paista.
Anna keksien kovettua yön yli.

SAVULUUKEKSIT
165 ºC 45 min

5 dl maustamatonta savuluiden keitinlientä
nokare hiivaa (n. 1 tl)
1 kananmuna
1 valkosipulinkynsi puristettuna
4 dl ohrahiutaleita
3 ½ dl jauhoja (vehnä - ruis sämpyläjauhoja)

Liuota hiiva lämpimään lihaliemeen.
Lisää muna, valkosipuli ja sen jälkeen kaikki kuivat aineet.
Leivo haluamasi paksuisia keksejä ja paista.
Anna keksien kovettua yön yli.

Puten keksiniksi

2,5dl kaurahiutaleita
75g margariinia
pikku muru lihaliemikuutiosta
4dl kuumaa vettä
2dl maitojauhetta
2dl perunajauhoja
1 vatkattu muna
7,5dl grahamjauhoja

Sekoita kaur.hiut. ja marg. valmiiseen lihaliemeen. Anna seistä 5min. Sekoita joukkoon maitojauhe ja muna. Sekoita perunaj. tilkkaan vettä ja lisää kulhoon. Sekoita grahamj. taikinaan vähitellen hyvin sekoittaen. Vaivaa taikina jäykäksi, kauli levyksi ja leikkaa piparimuoteilla paloiksi. Paista 175*c n.50min. Anna jäähtyä ja odota kunnes keksit on kovia.