Maksakakut

500g vehnäjauhoja
2,5 dl vettä
4 munaa
300g jauhettua maksaa
ripaus suolaa

Sekoita jauhot,munat ja vesi.Lisää maksa.Mausta.Levitä taikina leivinpaperille ja laikkaa siitä haluamasi motoisia paloja.Kypsennä kakut kiehuvassa vedessä.Kakut ovat valmiitä kun ne nousevat pintaan.

Treeninamit 1

200-300 g jauhelihaa (esim. nauta, sika, kalkkuna)
n. 300 g jauhettua maksaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl puurohiutaleita
3 kananmunaa
persiljaa tms.

Sekoitetaan kaikki ainekset mössöksi (mukaan voi lisätä esimerkiksi nakin palasia tms.) ja se levitetään pellille tasaiseksi levyksi. Levy paistetaan 200 asteisessa uunissa 20-60 min.

Treeninamit 2

1kg maksaa
2-3dl vettä
2dl kaurahiutaleita
1 rkl murskattua valkosipulia
3 kananmunaa

sekoita kaikki aineet mössöksi ja levitä tasaiseksi levyksi leivinpaperille. Laiita uunin keskitasolle 200 asteeseen noin tunniksi. Laita uunipois päältä ja anna olla uunissa vielä puoli tuntia. Kun levy on kovettunut siittä saa leikattua sopivia paloja.

Helpot treenipullat
200 ºC 30 min

500 g sika jauhelihaa
1 kananmuna

Sekoita jauheliha ja kananmuna keskenään.
Leivo peukalonpään kokoisia lihapullia ja paista.
Kun lihapullat ovat paistuneet, sammuta uuni ja jätä lihapullat jäähtymään sinne.

Maksakarkit
150 - 200 ºC

600 g maksaa
3 - 4 valkosipulinkynttä
4 - 5 rkl ruisjauhoja

Sekoita kaikki aineet kulhossa.
Levitä vuokaan tai pellille. Paista kunnes rapeaa.

Treenipullat 2

200 ºC 30 min
1 kg sika-nauta/lampaan/kananpojan jauhelihaa
2-3 kananmunaa


Sekoita jauheliha ja kananmunat keskenään. Leivo pieniä lihapullia ja pistele pullat uuninpellille. Voit käyttää pullien leipomisessa apuna esim. teelusikkaa. Kun lihapullat ovat paistuneet, sammuta uuni ja jätä lihapullat jäähtymään uuniin, uunin luukku hieman rakoselle, jotta ylimääräinen neste vielä haihtuisi.
Pienemmän määrän pullia saat puolittamalla määrät.

LIHAKARKIT

150 - 200 ºC
600g - 1 kg maksaa (broileri, nauta, sika, poro)


Pilko maksa pieniin palasiin tai siivuihin. Levitä uunipellille ja paista kunnes maksapalat ovat kuivia koppuroita. Jätä uuninluukku yöksi auki, jotta ylimääräinen neste vielä haihtuisi ...